Početna · Svečane torte · Mladine torte · Dečije torte · Ukusi torte · Kolači · Cenovnik · Naručivanje · Dostava · Kontakt · Najčešća pitanja · Zaposlenje · ·   
 
 
NAJČEŠĆA PITANJA ZA MLADENAČKE TORTE


1. Koliko je potrebno da bude velika mladenačka torta, tj koliko kilograma teška?
Postoji tkz. ugostiteljski standard da je potrebno od 140-170g po gostu ukupno svih torti i kolača (mladenačka torta+sve ostale torte koje budete dobili). Naravno tu je i tkz. "mamin" standard koji je mnogo rigorozniji - 200g po gostu, jer za mame mora da ostane i za sutra nešto.
Najčešće se poručuje 100g mladenačke torte pa plus te torte što će te dobiti uglavnom bude dovoljno.

2, Koliko ranijie je potrebno poručiti mladenačku tortu?
Zbog ograničenosti kapaciteta koliko možemo da uradimo, a vikendom i praznicima je veća gužva, porudžbinu je poželjno napraviti 7-10 dana ranije, a minimum jedan dan (UKOLIKO KAPACITET POPUNJENOSTI DOPUŠTA).
Za izradu jestivih figurica je ponekad potrebno više dana zbog sušenja. Nikad nije rano poručiti tortu, tj. moguće je porudžbinu napraviti i nekoliko meseci ranije.
Svakodnevno u prodaji u našoj poslastičarnici imamo gotove torte koje su raznih oblika, veličina i ukusa i koje su uglavnom moderno svečano dekorisane čokoladom ili šlagom.

2. Da li može biti svaki sprat drugačiji ukus?
Da, svaki sprat može biti različit ukus i to je naša preporuka. Ako se poručuju i dodatne torte, i one mogu biti različite.

3. Koliko spratova se može dobiti od određene težine torte?
Većina torti na tri sprata mogu biti između 10 i 15kg, 4 sprata od 16-23kg. Torte od 5 spratova mogu biti već od minimum 24-25kg pa do 30 i više kilograma.

4. Kada su spratovi torte spojeni, da li unutra ima nešto što drži tortu da se ne raspadne?
Da, unutra ima tkz. stalak ili podkonstrukcija od plastike koja se ne vidi a nosi čitav teret torte. To nam omogućava da torta bezbedno stigne do restorana (neće se raspasti ili nakrenuti na jednu stranu) i kvalitet unutra će ostati isti kao i kad je torta napravljena (neće se zgnječiti zbog vibracija prilikom transporta ili pritiska noža prilikom sečenja). Zbog toga donja torta može biti bilo koji ukus, čak i neka voćna torta.
Stalak se ne meri u težinu torte, samo je pozajmljen i vraća se najkasnije nekoliko dana posle svadbe.

5. Koji ukus torte staviti gore na vrh, a koji dole?
Pošto mladenci seku vrh tortu, preporučuje sa da najmanja torta na vrhu bude nešto što mladenci najviše vole a dole najveća nešto što će najveći broj gostiju da jede a to je najčešće neka kombinacija lešnika i čokolade.

6. Da li torta mora da ima DEKLARACIJU PROIZVODA ili kako ga poneko zove sertifikat?
Da, i većina ozbiljnih i odgovornih restorana će Vam to tražiti i to je zakonska obaveza svih legalnih proizvodjača hrane. Zbog toga je preporuka da Vam torte izradi neka poslastičarnica a ne neko u kućnoj varijanti.


 


7. Kako se torta transportuje do restorana?

Torta se transportuje u rashladjenom vozilu, tj. u mini hladnjači i na taj način će se najbolje očuvati i spoljna dekoracija i ukus unutra . Preporučeno je da se torta dostavi u restoran na dan svadbe.

8. Da li torta može da se izradi po slici sa interneta ili časopisa?
Naravno da većina torti može ali ne baš sve. Dobro se posavetujte sa Vašim poslastičarem šta mogu i u kojem kvalitetu da Vam urade. Dešavalo se da poslastičar u želji da izadje u susret željama mladenaca, primi porudžbinu torte u tehnici koju nikad nije radio i da urađena torta bude veliko razočarenje, tj da samo liči na original. Poslovna politika naše poslastičarnice je da ćemo primiti porudžbinu samo onog što smo sigurni da će biti najpribližnije originalu i zadovoljiti Vaša očekivanja.

9. Da li je moguće kombinovati detalje sa pojedinih torti ili samo promeniti boju?
Da, može ali treba voditi računa o tome kako će dobijena torta da izgleda. Dešavalo se da se izabere torta koja se najviše dopadne i izmeni boja zbog dekoracije u restoranu, tako da dobijena torta je ustvari kompromis onoga što se svidelo i nametnutog. Nije neophodno da boju torte uklapate sa dekoracijom u restoranu.

10. Da li su jestivi svi ukrasi na torti, cveće i figurica na vrhu?
Ukrasi za torte su pravljeni od jestivog materijala i nisu štetni za ljudsku upotrebu ali sadrže elemente koji nisu za ljudsku upotrebu (poslastičarske žičice , til, cirkone na traci itd.). Figurica na vrhu može biti jestiva ili nejestiva (porcelan, bakelit, gips ili plastika).

11. Da li se torta može dekorisati sa prirodnim cvećem?
Može, ali je uslov da svo cveće bude zabodeno u dezinfikovane ampule pa tek onda u tortu. Voda u ampuli će hraniti cvet da ostane svež, ukus torte će ostati nepromenjen i biće bezbedno za sve koji je budu degustirali.

12. Da li se doplaćuje dekoracija?
U većini slučajeva dekoracija je uračunata u cenu a najčešće se doplaćuju specijalni cvetni aranžmani u vidu buketa, figurica na vrhu (može se i iznajmiti pa posle svadbe vratiti zajedno sa stalkom od torte).

13. Da li se mora doći u Pančevo i lično napraviti porudžbina?
Nije neophodno lično doći, torta se može poručiti i telefonom.

14. Koje voćne torte mogu biti dekorisane fondanom?
Zbog hemijske reakcije koja se događa sa nekim tortama i fondanom (dolazi do otapanja fondana) bezbedne su samo tri voćne torte: BLEK FOREST, ŠVARCVALD i BARON.
Od DOMAĆIH KLASIČNIH TORTI nije bezbedna samo PUSLA torta.
Takodje i SPECIJAL TORTE ne mogu biti dekorisane sa fondanom.

15. Koji su najčešće poručivani ukusi torti?
Ubedljivo najčešće poručivana torta je NUGAT, a slede je KRANČ, LEŠNIK TOFEE, BINGO, KIDY, BOEM, ANČI, KREMISIMO, MILKA, JAPANSKI VETAR, LONDON, ESTERHAZI, REFORMA, AFRIKA.
Od domaćih voćnih najčešće poručivane se : BLEK FOREST, ŠVARCVALD, MOSKVA i KAPRI.

NAJČEŠĆA PITANJA ZA DEČIJE I SVEČANE TORTE


1. Koliko je potrebno da bude velika torta, tj koliko kilograma teška?
Postoji tkz. ugostiteljski standard da je potrebno od 140-170g po gostu ukupno svih torti i kolača za proslavu sedećeg tipa. Za proslave koje su samoposluživanje sa švedskog stola može biti i manje.
Najčešće se poručuje 100g torte, plus torte što će te dobiti na poklon od gostiju, uglavnom bude dovoljno.

2. Koliko ranije je potrebno poručiti tortu?
Porudžbinu je poželjno napraviti nekoliko dana ranije a minimum jedan dan. Za izradu jestivih figurica je ponekad potrebno više dana zbog sušenja. Nikad nije rano poručiti tortu, tj. moguće je porudžbinu napraviti i nekoliko meseci ranije.

3. Da li može biti svaki sprat drugačiji ukus?
Da, svaki sprat može biti različit ukus i to je naša preporuka.

4. Koliko spratova se može dobiti od određene težine torte?
Većina torti na dva sprata mogu biti minimum 5kg, na tri sprata mogu biti između 8 i 15kg, 4 sprata od 16-23kg. Torte od 5 spratova mogu biti minimum već od 24-25kg pa do više od 30kg.

5. Kada su spratovi torte spojeni, da li unutra ima nešto što drži tortu da se ne raspadne?
Da, za torte koje imaju više od tri sprata unutra ima tkz. stalak ili podkonstrukcija od plastike koja se ne vidi a nosi čitav teret torte. To nam omogućava da torta bezbedno stigne do restorana (neće se raspasti ili nakrenuti na jednu stranu) i kvalitet unutra će ostati isti kao i kad je torta napravljena (neće se zgnječiti zbog vibracija prilikom transporta ili pritiska noža prilikom sečenja). Zbog toga donja torta može biti bilo koji ukus, čak i neka voćna torta.
Stalak se ne meri u težinu torte, samo je pozajmljen i vraća se najkasnije nekoliko dana posle proslave.

6. Koji ukus torte staviti gore na vrh, a koji dole?
Ukoliko je torta na dva sprata bez stalka dole bi trebalo da bude neki čvršći ukus a gore može i voćna.

7. Da li torta mora da ima DEKLARACIJU PROIZVODA ili kako ga poneko zove sertifikat?
Da, i većina ozbiljnih i odgovornih restorana će Vam to tražiti i to je obaveza svih legalnih proizvodjača hrane da imaju. Zbog toga je preporuka da Vam tortu izradi neka poslastičarnica a ne neko u kućnoj varijanti.

8. Kako se torta transportuje do restorana?
Torta se transportuje u rashladjenom vozilu, tj. u mini hladnjači i na taj način će se najbolje očuvati i spoljna dekoracija i ukus unutra . Preporučeno je da se torta dostavi u restoran na dan proslave.


 


9. Da li torta može da se izradi po slici koju pronadjete na internetu ili u časopisu?

Naravno da većina torti može ali ne baš sve. Dobro se posavetujte sa Vašim poslastičarem šta mogu i u kojem kvalitetu da Vam urade. Dešavalo se da poslastičar u želji da izadje u susret željama, primi porudžbinu torte u tehnici koju nikad nije radio i da urađena torta bude veliko razočarenje, tj da samo liči na original. Poslovna politika naše poslastičarnice je da ćemo primiti porudžbinu samo onog što smo sigurni da će biti najpribližnije originalu i zadovoljiti Vaša očekivanja.

10. Da li je moguće kombinovati detalje sa pojedinih torti ili samo promeniti boju?
Da, može ali treba voditi računa o tome kako će dobijena torta da izgleda. Dešavalo se da se izabere torta koja se najviše dopadne i izmeni boja zbog dekoracije u restoranu, tako da dobijena torta je ustvari kompromis onoga što se svidelo i nametnutog. Nije neophodno da boju torte uklapate sa dekoracijom u restoranu.

11. Da li su jestivi svi ukrasi na torti, cveće i figurica na vrhu?
Ukrasi za torte su pravljeni od jestivog materijala i nisu štetni za ljudsku upotrebu ali sadrže elemente koji nisu za ljudsku upotrebu (poslastičarske žičice, čačkalice, ražnjiće, til, cirkone na traci itd.).

12. Da li se torta može dekorisati sa prirodnim cvećem?
Može, ali je uslov da svo cveće bude zabodeno u dezinfikovane ampule pa tek onda u tortu. Voda u ampuli će hraniti cvet da ostane svež, ukus torte će ostati nepromenjen i biće bezbedno za sve koji je budu degustirali.

13. Da li se doplaćuje dekoracija?
Figurice se ne mere u težinu torte i dodatno se plaćaju. Dekoracija sa doplaćuje za umetnički rad slikanje ili vajanje.

14. Da li se mora doći u Pančevo i lično napraviti porudžbina?
Nije neophodno lično doći, torta se može poručiti i telefonom

15. Koje voćne torte mogu biti dekorisane fondanom?
Zbog hemijske reakcije koja se događa sa nekim tortama i fondanom (dolazi do otapanja fondana) bezbedne su samo tri voćne torte: BLEK FOREST, ŠVARCVALD i BARON.
Od DOMAĆIH KLASIČNIH TORTI nije bezbedna samo PUSLA torta.
Takodje i SPECIJAL TORTE ne mogu biti dekorisane sa fondanom.

16. Da li su fondan i figurice posni?
Da i fondan i figurice su posni. Ova tri ukusa POSNIH torti mogu biti ispod fondana: POSNA REFORMA, POSNA ŠVARCVALD I POSNA ANČI.

17. Koji su najčešće poručivani ukusi torti?
Ubedljivo najčešće poručivana torta je NUGAT, a slede je KRANČ, LEŠNIK TOFEE, BINGO, KIDY, BOEM, ANČI, KREMISIMO, MILKA, JAPANSKI VETAR, LONDON, ESTERHAZI, REFORMA, AFRIKA.
Od domaćih voćnih najčešće poručivane se : BLEK FOREST, ŠVARCVALD, MOSKVA i KAPRI.

 
  Copyright © 2011 :: design by Slobodan Gajić